Kentuckyn kakku
- 30 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Dansukker
Kentuckyn kakku on yksi joulun ajan ihanista kahvikakuista. Tämä kakku tunnetaan myös Kentakilainen kakku -nimellä. Kakku on mehevä ja helposti valmistuva kakku, joka on kuorrutettu. Voit tehdä kuorrutteesta löysemmän ja kuorruttaa sillä koko kakun, tai paksumpaa kuorrutetta voit valuttaa kakun päälle ja reunoille.
>> Tutustu Dansukkerin uusiin sivuihin <<Advertising information
Ainekset
8-10 annosta
Kakkupohja:
- 150 g voita TAI
- 150 g margariinia (vaihtoehto)
- 2 dl Dansukker Fariinisokeria
- 1 dl Siro erikoishienoa sokeria
- 3 kananmunaa
- 1 ½ dl mantelijauhetta
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 ½ dl kuohukermaa
Vuokaan:
- voita TAI
- margariinia (vaihtoehto)
- mantelijauhetta
Kuorrutus:
- 2 rkl Dansukker Taloussokeria
- 50 g voita
- ½ dl kuohukermaa
- n. 4 dl Dansukker tomusokeria
Valmistusohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini, fariinisokeri ja Siro erikoishieno sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele joukkoon kerman kanssa.
- Voitele vuoka ja jauhota mantelijauheella.
- Laita taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50-60 minuuttia. Valmista paiston loppuvaiheessa kuorrute.
- Kuumenna sokeri kattilassa ja anna sen ruskistua hieman. Ota kattila liedeltä.
- Sekoita joukkoon voi, kunnes se sulaa.
- Lisää kuohukerma ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.
- Kumoa kypsä kakku ja levitä kuorrute kakun reunoille tai valuta päälle.
- Kentuckyn kakku sopii erinomaisesti joulupöytään.