Kentuckyn kakku

  • 30 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Kentuckyn kakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

73 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Dansukker

Kentuckyn kakku on yksi joulun ajan ihanista kahvikakuista. Tämä kakku tunnetaan myös Kentakilainen kakku -nimellä. Kakku on mehevä ja helposti valmistuva kakku, joka on kuorrutettu. Voit tehdä kuorrutteesta löysemmän ja kuorruttaa sillä koko kakun, tai paksumpaa kuorrutetta voit valuttaa kakun päälle ja reunoille.

>> Tutustu Dansukkerin uusiin sivuihin <<

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
Kakkupohja:
  • 150 g voita TAI
  • 150 g margariinia (vaihtoehto)
  • 2 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 dl Siro erikoishienoa sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl mantelijauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 ½ dl kuohukermaa
Vuokaan:
  • voita TAI
  • margariinia (vaihtoehto)
  • mantelijauhetta
Kuorrutus:
  • 2 rkl Dansukker Taloussokeria
  • 50 g voita
  • ½ dl kuohukermaa
  • n. 4 dl Dansukker tomusokeria

Valmistusohje

  • Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini, fariinisokeri ja Siro erikoishieno sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele joukkoon kerman kanssa.
  • Voitele vuoka ja jauhota mantelijauheella.
  • Laita taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50-60 minuuttia. Valmista paiston loppuvaiheessa kuorrute.
  • Kuumenna sokeri kattilassa ja anna sen ruskistua hieman. Ota kattila liedeltä.
  • Sekoita joukkoon voi, kunnes se sulaa.
  • Lisää kuohukerma ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.
  • Kumoa kypsä kakku ja levitä kuorrute kakun reunoille tai valuta päälle.
  • Kentuckyn kakku sopii erinomaisesti joulupöytään.
Kentuckyn kakku

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä