Juhlava appelsiini-suklaakakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- vehnäjauho
- perunajauho
- leivinjauhe
- margariini
- korppujauho
- liivatelehti
- flora vispi
- vanilja tuorejuusto
- marabou appelsiinikrokantti maitosuklaa
- appelsiinimehu
- appelsiinijogurtti
- mackays appelsiini-samppanjamarmeladi
- vaniljasokeri
- appelsiinin kuoriraaste
- appelsiinimehu
- sokerimassa
- oranssi elintarvikeväri
YleX:n tiimi sai tänään suunsa makeaksi tällä appelsiini-suklaakakulla.
Päällä on oranssilla elintarvikevärillä värjättyä sokerimassaa , koristeena syötäviä kakkukuvia , jotka on tilattu ullanunelma.fi -nettikaupasta.
Ulla tulosti YleX:n logoja, jotka leikkasin ja liimasin koristeliimalla kaulittuun sokerimassaan. Leikkasin logon reunoja pitkin laatoiksi ja annoin kovettua seuraavaan päivään.
Appelsiini-suklaakakku
6 dl (8 isoa munaa) kananmunia
6 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhottamiseen
Suklaatäyte:
6 liivatelehteä
2 1/2 dl Flora vispiä
200 g Sunnuntai Vanilja (tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste)
400 g (2 levyä) Maraboun appelsiinikrokantti-maitosuklaata
1/2 dl appelsiinimehua
Appelsiinitäyte:
7 liivatelehteä
2 1/2 dl Flora vispiä
5 dl appelsiinijugurttia
1 dl Mackays appelsiini-samppanjamarmeladia
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
1 appelsiinin puristettu mehu liivatteiden liuottamiseen
Kostutukseen: laimennettua appelsiinimehua
Päälle: sipaisu appelsiinimarmeladia ja n. 300 g sokerimassaa + oranssia elintarvikeväriä
Reunoille: 5 dl Flora vispiä
sokeria
vaniljasokeria
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (tilavuus n. 4 1/2 litraa, halkaisija n. 28-30 cm)
Kypsennä 150 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 t 45 minuuttia, tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista.
Anna kakun seistä viitisen minuuttia ennen kumoamista.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Vuoraa kakun paistovuoka kahdella reilun kokoisella kelmulla.
Laita vuokaan alimmaiseksi kakun kansiosa ylösalaisin, kostuta appelsiinimehulla.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota Flora vispi, lisää tuorejuusto.
Sulata paloiteltu suklaa mikrossa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen.
Lisää joukkoon sula suklaa.
Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon, sekoita neste tasaiseksi ja jäähdytä hetki.
Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte kostutetun kakkulevyn päälle.
Nosta pinnalle kakun keskiosa, kostuta.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota Flora vispi, lisää appelsiinijugurtti, appelsiini-samppanjamarmeladi, sokerit ja appelsiinin kuoriraaste.
Kuumenna appelsiinin puristettu mehu kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon, sekoita tasaiseksi.
Lisää hieman jäähtynyt liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte kostutetun kakkulevyn päälle.
Nosta pinnalle kakun pohjaosa ylösalaisin, kostuta.
Nosta kelmun liepeet kakun suojaksi, nosta kylmään hyytymään mielellään yön yli.
Kumoa hyytynyt kakku tarjoiluvadille.
Värjää sokerimassa elintarvikevärillä oranssiksi, voit maustaa seoksen halutessasi appelsiiniaromilla .
Käytä tarvittaessa apuna tomusokeria.
Kauli sokerimassa tomusokeria apuna käyttäen muutaman millin paksuiseksi levyksi.
Sivele kakun pinta appelsiinimarmeladilla, nosta päälle kaulittu sokerimassalevy.
Vaahdota Flora vispi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursota kerma kakun reunoille ja pinnalle kiertämään kakkua.
Koristele mielesi mukaan.