Hedelmäkakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Hedelmäkakuista on olemassa useita erilaisia ohjeita.
Taikinaan voi kätkeä mm. sukaatteja, rusinoita, kirsikoita, kuivia hedelmäsekoituksia ja korintteja.
Osan jauhoista voi korvata mainiosti myös mantelijauheella tai erilaisilla rouheilla. Taikinaa voi myös maustaa leivonta-aromeilla.
Ohje on yhteen normaalikokoiseen kakkuun.
Hedelmäkakku
150 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1/2 dl Muscovado-, tai Fariinisokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
50 g hedelmäsekoitusta (esim. DrOetker)
1 dl cocktailkirsikoita silputtuna
1 dl kirsikkapurkin lientä
Vaahdota rasva ja sokerit.
Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten.
Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, hedelmäsekoitus ja kirsikat, sekä lopuksi kirsikkapurkin liemi.
Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun kahvikakkuvuokaan.
Paista 150-175 asteisessa uunissa noin tunti.
Koristele tomusokeri-vesiseoksella.
Koristeena on käytetty syötäviä kultatähtiä, silikonimuotilla valmistettua joulutähteä ja muovista piparkakku-ukkoa.
Niitä voi hankkia tämän linkin takaa.