Gluteeniton toscakakku
- 20 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 2 kananmuna
- 1 ½ dl sokeri
- 2 dl Semper FinMix gluteenitonta jauhoseos
- 1 tl leivinjauhe
- 1 rkl kuohukerma
- (vaihtoehto) maito
- 100 g voi
- (vaihtoehto) margariini
Pinnalle:
- mantelilastu
- 100 g voi
- (vaihtoehto) margariini
- 100 g mantelilastu
- 2 rkl Semper FIN MIX -gluteeniton jauhoseos
- 2 rkl kuohukerma
- (vaihtoehto) maito
Toscakakku on mainio tarjottava myös gluteenittomana. Valmista leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan tai piirasvuokaan.
Gluteeniton toscakakku
8-10 annosta
Pohja:
2 munaa
1 ½ dl sokeria
2 dl Semper FinMix gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kuohukermaa tai maitoa
100 g sulatettua voita tai margariinia
Pinnalle:
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
100 g mantelilastuja
2 rkl Semper FinMix gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl kuohukermaa tai maitoa
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kuohukerma tai maito, sekä sulatettu voi tai margariini.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan tai piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15-20 minuuttia, tai kunnes pohja tuntuu kypsältä.
Mittaa kasariin voi tai margariini, sokeri, mantelilastut, gluteeniton jauhoseos ja kuohukerma tai maito. Kiehauta miedolla lämmöllä ja levitä piiraspohjan päälle.
Paista 200-225 -asteisen uunin keskiritilätasolla, kunnes pinta on kauniin värinen.