Sitruksinen jouluhalko
Uusimmat reseptit
Advertising information
Jouluhalko oli lokakuun arvontakyselyn toivotuin jouluresepti. Halusin käyttää ohjeeseen raikasta appelsiinia, suklaata säästelemättä.
Tämä resepti on helppo ja nopea toteuttaa ja täyttää varmasti jokaisen herkuttelijan makeannälän. Tarjoa joulunpyhinä kahvipöydässä tai jälkiruokana.
Sitruksinen jouluhalko
n. 10 annosta
Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 dl vispikermaa
100 g maitorahkaa
100 g maitosuklaata tai Marabou appelsiinikrokanttisuklaata
1 tl vaniljasokeria
1 tl hyvin pestyn appelsiinin hienoksi raastettua kuorta
Pinnalle:
200 g vanilja tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta TAI appelsiinituorejuustoa
150 g kaakaotomusokeria
100 g maitosuklaata tai Maraboun appelsiinikrokanttisuklaata rouheena tai pieninä kuutioina
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy toisen leivinpaperin päälle.
Vaahdota täytteen vispikerma, lisää joukkoon maitorahka ja sulatettu maito-, tai appelsiinikrokanttisuklaa.
Mausta vaniljasokerilla ja appelsiinikuoriraasteella.
Levitä seos jäähtyneelle torttulevylle ja kääri tiukahkolle rullalle. Nosta kylmään hieman jähmettymään.
Sekoita keskenään tuorejuusto, kaakaotomusokeri, rouhittu suklaa ja vaniljasokeri.
Leikkaa kääretortusta viistottain päätypalat. Nosta kääretorttu tarjoiluvadille ja aseta päätypalat kääretortun molemmin puolin oksan kohdiksi. Kuorruta torttu ja vedä haarukalla viivat tortun pintaan.
Koristele appelsiiniviipaleilla tai -lohkoilla.