Puolukka-valkosuklaakääretorttu
Uusimmat reseptit
Advertising information
Syksyn sesonkimarjat: puolukat, sopivat loistavasti monenlaisten
leivonnaisten täytteeksi ja kuorrutteeksi. Survottuna puolukka antaa
täytteelle uskomattoman kauniin värin.
Puolukka-valkosuklaakääretorttu
10-13 annosta
4 munaa
1 1/2 dl Ruokokidesokeria
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kohmeisia puolukoita
1/2-3/4 dl Siro sokeria
1 tl Vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
Pinnalle: Tomusokeria
Vaahdota munat ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy leivinpaperille.
Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon maustamaton tuorejuusto, leikkurin terällä tai sauvasekoittimella jauhetut kohmeiset
puolukat, Siro sokeri, vaniljasokeri ja veitsellä rouhittu valkosuklaa.
Levitä täyte jäähtyneelle torttulevylle ja kääri tiukahkolle rullalle.
Leikkaa viipaleiksi ja koristele siivilöidyllä tomusokerilla, puolukoilla ja valkosuklaalla.