Persikka-vadelmakääretorttu (gluteeniton)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- muna
- sokeri
- maizena
- leivinjauhe
- vaahtoutuva vaniljakastike
- vaniljarahka
- vaniljasokeri
- säilykepersikka
- vadelma
Kääretortun nopea valmistus pelastaa kun vieraat kolkuttelevat ovella. Käytä täytteeseen ja koristeluun kaapissa olevia aineksia. Tämän tortun raikkaat maut sopivat kesään.
Persikka-vadelmakääretorttu
Pohja:
4 munaa
1 1/2 sokeria
1 dl maizenaa
2 tl leivinjauhetta
Väliin ja päälle:
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100 g vaniljarahkaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl ruokosokerisiirappia
3-4 säilykepersikan puolikasta kuutioina
200 g vadelmia
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperiarkille, anna jäähtyä sen aikaa, kun valmistat täytteen.
Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon vaniljarahka, mausta vaniljasokerilla ja ruokosokerisiirapilla.
Levitä täytettä jäähtyneelle torttulevylle. Ripottele täytteen päälle persikkapaloja ja vadelmia, kääri rullalle.
Levitä loput täytteestä tortun pinnalle ja koristele vadelmilla ja sitruunamelissan lehdillä.