Makean suolainen maapähkinä-suklaakääretorttu

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

13 arvostelua. Keskiarvo: 4.7/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kananmuna
  • ruokosokerisiirappi
  • muscovadosiirappi
  • perunajauho
  • sokeroimaton kaakaojauhe
  • leivinjauhe
  • voi
  • maapähkinävoi
  • tomusokeri
  • vispikerma
  • maitosuklaa
  • vaniljasokeri
  • suolapähkinä

Kolottaako makeanhammasta? Tämä leivonnainen on erittäin makea, mutta kontrastia se saa suolapähkinöistä. Herkullista se on myös ilman kuorrutetta. Kokeile kuorrutteella tai ilman.

Makean suolainen maapähkinä-suklaakääretorttu

4 munaa
1 1/2 dl ruokosokerisiirappia tai muscovadosiirappia
1 dl perunajauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
25 g voita
100 g maapähkinävoita
3 dl tomusokeria

Pinnalle:
1 dl vispikermaa
200 g maitosuklaata
1 tl vaniljasokeria
1 dl suolapähkinöitä

Vaahdota munat ja ruokosokerisiirappi tai muscovadosiirappi kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina kevyesti tasaiseksi.
Levitä leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Vatkaa täytteen ainekset keskenään ja levitä torttulevylle.
Kääri torttu rullalle ja siirrä tarjoiluvadille.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
Paloittele maitosuklaa reunalliselle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
Sekoita sulatettu suklaa kermavaahdon joukkoon ja mausta vielä vaniljasokerilla.

Levitä kuorrute ilmavasti tortun pintaan ja ripottele päälle suolapähkinöitä.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä