Kinuskijuustokakku
- 30 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
12 annosta
Pohja:
- 12 Digestive-keksiä
- 75 g voita TAI
- 75 g margariinia (vaihtoehto)
- 1 rkl kanelia
Täyte:
- 600 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 ½ dl ruokokidesokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl kuohukermaa
Kinuskikastike:
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl taloussokeria
- 1 dl vaaleaa siirappia
- 100 g voita TAI
- 100 g margariinia (vaihtoehto)
- ½ tl vaniljasokeria
Valmistusohje
- Aloita kinuskikastikkeesta.
- Sekoita kuohukerma, sokeri, voi ja siirappi kattilassa. Keitä, kunnes kastike sakenee. Sekoita joukkoon vaniljasokeri.
- Vinkki! Mikäli haluat makeansuolaisen kastikkeen, lisää joukkoon 1 rkl merisuolahiutaleita.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa Digestive-keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini ja kaneli.
- Leikkaa halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä.
- Painele keksiseos pohjalle. Nosta kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen.
- Sekoita kulhossa tuorejuusto, ruokokidesokeri, vaniljasokeri ja raastettu sitruunankuori. Lisää kananmunat ja kuohukerma sekoittaen.
- Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan ja valuta hieman kinuskikastiketta päälle. Laita loput jääkaappiin odottelemaan tarjoiluhetkeä.
- Pyörittele kastike haarukalla seoksen joukkoon kevyesti. Paista uunin keskiosassa noin 60 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy.
- Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja nosta jääkaappiin. Poista vuoka jäähtyneen kakun ympäriltä.
- Siirrä tarjoiluvadille ja valuta pinnalle kinuskikastiketta.
- Tarjoa kinuskijuustokakku hyvässä seurassa!