Vappusima
- 30 min Työaika
- 12 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
20 annosta
- 4 l vettä
- 250 g fariinisokeria
- 250 g sokeria
- 1-2 sitruunan mehu
- 1/5 tl (herneen kokoinen pallo) tuoretta hiivaa
- rusinoita
Valmistusohje
- Laita sokerit isoon kulhoon tai talousämpäriin.
- Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle.
- Lisää loput vedestä sekä puristettu sitruunamehu joukkoon.
- Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen.
- Anna käydä huoneenlämmössä noin 24 tuntia.
- Laita sima hyvin pestyihin tai kuumennettuihin pulloihin ripaus sokeria pohjalle ja muutama rusina per pullo.
Vinkki!
Viileässä sima valmistuu noin viikossa.
Huoneenlämmössä aikaa kuluu noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.
Kun rusinat nousevat pintaan, sima alkaa olla valmis. Voit lisätä nesteeseen alkuvaiheessa myös hyvin pestyn sitruunan, limen tai appelsiinin raastettuja kuorilastuja. Käytä mieluiten luomuhedelmiä.