Sima
- 30 min Työaika
- 72 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
20 annosta
Valmista simaa n. 8 litraa
- 8 l vettä
- 500 g fariinisokeria
- 500 g taloussokeria
- 2-3 sitruunan mehu puristettuna
- 1⁄4 tl tuorehiivaa TAI
- ¾ tl kuivahiivaa (vaihtoehto)
- rusinoita
Valmistusohje
- Kiehauta osa vedestä ja kaada sokerien päälle. Mikäli haluat tummempaa simaa, käytä pelkästään fariinisokeria (1 kg).
- Lisää loput vedestä sekä puristettu sitruunoiden mehu.
- Lisää haaleaan (noin 40 astetta) seokseen hiivaa.
- Pullota sima seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina.
- Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. Sima valmistuu viileässä noin viikossa, huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä.
- Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa. Kun rusinat nousevat pullossa pintaan, se on yleensä merkki siitä, että sima on valmista.
- Vinkki: Voit korvata osan fariinisokerista esimerkiksi muscovadosokerilla.