Sima

  • 30 min Työaika
  • 72 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Sima
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

40 arvostelua. Keskiarvo: 3.1/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Perinteinen vappujuoma eli sima.

Vapun ehdoton juhlajuoma on tietysti itse valmistettu sima! Valmista kerralla reilu määrä ja ilahduta naapuria, työkaveria tai ystävää omalla pullolla.

Advertising information

Ainekset

20 annosta
Valmista simaa n. 8 litraa
  • 8 l vettä
  • 500 g fariinisokeria
  • 500 g taloussokeria
  • 2-3 sitruunan mehu puristettuna
  • 1⁄4 tl tuorehiivaa TAI
  • ¾ tl kuivahiivaa (vaihtoehto)
  • rusinoita

Valmistusohje

  • Kiehauta osa vedestä ja kaada sokerien päälle. Mikäli haluat tummempaa simaa, käytä pelkästään fariinisokeria (1 kg).
  • Lisää loput vedestä sekä puristettu sitruunoiden mehu.
  • Lisää haaleaan (noin 40 astetta) seokseen hiivaa.
  • Pullota sima seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina.
  • Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. Sima valmistuu viileässä noin viikossa, huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä.
  • Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa. Kun rusinat nousevat pullossa pintaan, se on yleensä merkki siitä, että sima on valmista.
  • Vinkki: Voit korvata osan fariinisokerista esimerkiksi muscovadosokerilla.

Video: Sima (Voicen heräämö)

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä