Perinteinen vappusima

  • 10 min Työaika
  • 72 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Perinteinen vappusima
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

39 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Itse valmistettu sima, jos mikä tuo vapputunnelman! Tässä valmistetaan simaa kerralla tuplamäärä, sillä kun hommaan ryhtyy, on mukava muistaa myös lähinaapureita omalla simapullolla. Voit puolittaa ohjeen, kuten alla. Iloista vappua!

Advertising information

Video: Perinteinen vappusima

Ainekset

1 annosta
  • 4 l vettä
  • 250 g fariinisokeria
  • 250 g taloussokeria
  • 1-2 sitruunan mehu
  • 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
  • rusinoita

Valmistusohje

  • Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle.
  • Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
  • Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen.
  • Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.
  • Pullota sima. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.
  • Viileässä valmistumisaika on noin viikko,. Huoneenlämmössä noin 3 päivää.
  • Säilytä perinteinen sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.
  • Vinkki! Jos haluat tummempaa simaa, käytä yksinomaan fariinisokeria (500 g). Muistathan, että paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä