Perinteinen vappusima
- 10 min Työaika
- 72 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Video: Perinteinen vappusima
Ainekset
1 annosta
- 4 l vettä
- 250 g fariinisokeria
- 250 g taloussokeria
- 1-2 sitruunan mehu
- 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
- rusinoita
Valmistusohje
- Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle.
- Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen.
- Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.
- Pullota sima. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.
- Viileässä valmistumisaika on noin viikko,. Huoneenlämmössä noin 3 päivää.
- Säilytä perinteinen sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.
- Vinkki! Jos haluat tummempaa simaa, käytä yksinomaan fariinisokeria (500 g). Muistathan, että paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.