Tomaattinen lihapulla-pastasalaatti
- 20 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- 3 dl pastaa
- 100 g parsakaalin versoja
- 100 g miniluumutomaatteja
- 1 porkkana
- 3-4 kevätsipulinvartta
- ½ paprika
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- ½ dl paprikarelissiä
- ½ ruukku tuoretta persiljaa
- mustapippurirouhetta
Minilihapullat:
- ½ dl korppujauhoja
- ½ dl paprikarelissiä
- 200 g jauhelihaa
- 1 rkl öljyä
- ½ sipuli
- 1 tl rakuunaa
- ½ tl suolaa
- öljyä
Valmistusohje
- Aloita lihapullista.
- Laita korppujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon vahva paprikarelissi. Anna seoksen seistä hetki.
- Vaivaa joukkoon jauheliha.
- Kuumenna öljy pannulla ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetki.
- Jäähdytä ja lisää jauhelihamassan joukkoon.
- Mausta massa rakuunalla ja suolalla.
- Pyöritä pikkuruisiksi pyöryköiksi ja paista kuumalla pannulla öljyssä.
- Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola ja pasta. Anna kiehua pakkauksen ohjeen mukaan.
- Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa joukkoon parsakaalin kukintoja. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
- Puolita miniluumutomaatit ja leikkaa kuorittu porkkana ohuiksi viipaleiksi tai suikaleiksi.
- Hienonna kevätsipulinvarret ja paloittele paprika.
- Hienonna vielä valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy pannulla ja käytä käsitellyt miniluumutomaatit, porkkanat, kevätsipulit, paprika ja valkosipulinkynnet pannulla käännellen, kunnes hieman pehmenevät.
- Sekoita valutettu pasta, kypsennetyt vihannekset ja minilihapullat keskenään.
- Sekoita joukkoon vahvaa paprikarelissiä, hienonnettua persiljaa ja rouhittua mustapippuria.
- Tarkista maku.
- Lisää tarvittaessa mausteita tai paprikarelissiä.