Punajuuri-jauhelihapihvit ja haudutettua sipulia
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Syksyn satoa on kaupoissa vielä runsasta ja punajuuret herkullisia. Jouluruokaa odotellessa maistuu mainiot perusmaut. Jauhelihana voit käyttää naudanjauhelihan lisäksi myös poron- tai hirvenjauhelihaa. Muista laittaa vihannesten kuoret biojäteastiaan! Tiesitkö, että ämpärillisellä biojätettä ajat laskennallisesti biokaasuksi muutettuna kaasuautolla 21 kilometriä. Gasumin tuottama biokaasu on muuten ainoa liikenteen polttoaine, jolla on Joutsenmerkki eli pohjoismainen ympäristömerkki.
Advertising information
Ainekset
8-10 annosta
- 1 dl korppujauhoja
- 2 dl vettä TAI
- 2 dl kermaa (vaihtoehto)
- 500 g naudan jauhelihaa TAI
- 500 g poron jauhelihaa (vaihtoehto) TAI
- 500 g hirvenjauhelihaa
- 3-4 punajuuria
- 1 sipuli
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 2 tl kuivattua rakuunaa
Lisäksi:
- 4-5 sipulia
- 25 g voita
- 1 rkl sokeria
- ripaus suolaa
- 1 dl vettä
Valmistusohje
- Mittaa korppujauhot kulhoon. Lisää vesi tai kerma ja sekoita. Anna turvota noin viisi minuuttia. Lisää jauheliha ja sekoita.
- Kuori punajuuret ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli. Muista laittaa vihannesten kuoret biojäteastiaan.
- Sekoita ainekset mureketaikinaan yhdessä kananmunan kanssa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja rakuunalla.
- Sekoita taikina tasaiseksi ja muotoile tasakokoisiksi pihveiksi. Paista pannulla voissa molemmin puolin tai uunissa leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200-225 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes pihvit ovat kauniin värisiä.
- Käsittele sillä välin sipulit. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna nokare voita pannulla ja paista sipulia käännellen. Lisää sokeri ja kääntele kovalla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät ja ovat kauniin värisiä. Mausta ripauksella suolaa.
- Lisää lopuksi vesi ja anna kiehua hetki. Tarjoa haudutettu sipuli punajuuri-jauhelihapihvien kanssa.
- Tarjoa seuraksi kuohkeaa perunasosetta.