Merimiespihvit jauhelihasta
- 45 min Työaika
- 2 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 400 g HK Maalaisjauhelihaa
- 1 ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- reilu 1 kg perunoita
- 2 isoa porkkanaa
- 2 sipulia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- paistamiseen margariinia TAI
- paistamiseen voita
- 4 dl vettä
- 1 alkoholiton olut
Valmistusohje
- Sekoita jauhelihan joukkoon suola ja mustapippuri. Taputtele seos pieniksi lituskoiksi pihveiksi.
- Kuori ja viipaloi perunat, porkkanat ja sipulit.
- Kääntele jauhelihapihvit vehnäjauhoissa.
- Paista pihvit ja sipulit rasvassa kuumassa pannussa molemmin puolin.
- Käytä vesi pannulla, jotta saat kaikki maut talteen.
- Laita kerroksittain pataan perunoita, porkkanoita, sipulia ja jauhelihapihvejä, sekä hieman suolaa. Jätä päällimmäiseksi perunakerros. Rouhi pinnalle mustapippuria.
- Kaada joukkoon pannun huuhdeliemi ja pullo olutta.
- Kypsennä 150-175 asteessa 1- 1 ½ tuntia.
- Tarjoa merimiespihvien lisäksi punajuuria ja maustekurkkua.