Merimiespihvit jauhelihasta

  • 45 min Työaika
  • 2 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Merimiespihvit
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

41 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Merimiespihvit valmistetaan yleensä naudan paistista, mutta tähän ruokaan olen käyttänyt jauhelihaa. Voit käyttää nauta-sikajauhelihaa tai naudanlihaa. Anna ruoan kypsyä rauhassa uunissa.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 400 g HK Maalaisjauhelihaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • reilu 1 kg perunoita
  • 2 isoa porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • paistamiseen margariinia TAI
  • paistamiseen voita
  • 4 dl vettä
  • 1 alkoholiton olut

Valmistusohje

  • Sekoita jauhelihan joukkoon suola ja mustapippuri. Taputtele seos pieniksi lituskoiksi pihveiksi.
  • Kuori ja viipaloi perunat, porkkanat ja sipulit.
  • Kääntele jauhelihapihvit vehnäjauhoissa.
  • Paista pihvit ja sipulit rasvassa kuumassa pannussa molemmin puolin.
  • Käytä vesi pannulla, jotta saat kaikki maut talteen.
  • Laita kerroksittain pataan perunoita, porkkanoita, sipulia ja jauhelihapihvejä, sekä hieman suolaa. Jätä päällimmäiseksi perunakerros. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  • Kaada joukkoon pannun huuhdeliemi ja pullo olutta.
  • Kypsennä 150-175 asteessa 1- 1 ½ tuntia.
  • Tarjoa merimiespihvien lisäksi punajuuria ja maustekurkkua.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä