Meksikonpata

  • 10 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Meksikonpata
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

93 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Pataruoat ovat helppoja tehdä myös itse. Meksikonpata on yksi suomalaisten suosikkipadoista. Tämän tex mex -henkisen padan voit valmistaa myös arkena.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • taco-maustetta
  • suolaa
  • pippurisekoitusta
  • 2 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 5 dl vettä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 punainen paprika
  • 200 g pakasteherneitä
  • tuoretta persiljaa
  • öljyä

Valmistusohje

  • Kuumenna öljyä kattilassa.
  • Ruskista jauheliha ja sipulisilppu. Mausta tacomausteella ja pippurisekoituksella (+ suolalla).
  • Lisää joukkoon riisi ja kääntele hetki kattilassa.
  • Mittaa joukkoon vesi ja tomaattimurska.
  • Lisää kuutioitu paprika ja valkosipuli.
  • Hauduta kannen alla 15-20 minuuttia.
  • Lisää loppuvaiheessa herneet, tarkista tässä vaiheessa vielä maku. Lisää tarvittaessa tacomaustetta.
  • Silppua pinnalle persiljaa.
  • Tarjoa meksikonpata hieman jäähtyneenä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä