Lihapullat Välimeren tapaan
- 10 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Baba Foods
Lihapullat maistuvat ympäri maailman ja pienillä muutoksilla saat niistä aina erilaisia. Baba Foodsin käsintehdyt tahnat maustavat monet ruoat upealla tavalla tai voit toki nauttia niitä sellaisenaan myös vaikka dippailemalla lihapullia. Tähän mureketaikinaan on sekoitettu Baban mainiota oliivitahnaa ja murennettua fetajuustoa, jotka antavat pyöryköille välimerellisen vivahteen.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
15 isoa lihapullaa
- 1 dl korppujauhoja
- 2 dl punaviiniä
- 400-500 g karitsan jauhelihaa TAI
- 400-500 g naudan jauhelihaa (vaihtoehto)
- 1 iso sipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tuoretta timjamia
- 1 prk (150 g) Baba Olivinade tahnaa
- 50 g fetajuustoa
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Mittaa korppujauhot kulhoon ja lisää joukkoon punaviiniä. Anna turvota noin viisi minuuttia.
- Sekoita joukkoon karitsan jauheliha tai naudan jauheliha.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita mureketaikinan joukkoon.
- Hienonna sekaan timjamia.
- Lisää Baba Oliivitahna, murustettu fetajuusto, suolaa ja mustapippuria myllystä.
- Sekoita massa tasaiseksi.
- Pyöritä isoiksi pyöryköiksi ja paista 200 asteessa uunissa leivinpaperin päällä, kunnes ovat kauniin värisiä. Voit paistaa pyörykät myös oliiviöljyssä pannulla.
- Tarjoa lihapullat Välimeren tapaan eli pyöryköiden seuraksi sopii erinomaisesti tzatziki.