Lihapullat ja kantarellikastike

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
lihapullat ja kantarellikastike
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

14 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Yksi suomalaisten sesonkiherkuista on tuoreista kantareista valmistettu kermainen kantarellikastike. Kastikeen seuraksi sopii erinomaisesti mehevät lihapullat. Mikä olisi ihanampi arkiherkku kuin lihapullat ja kantarellikastike.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
Lihapullat:
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl vettä
  • 500 g naudan jauhelihaa
  • voita
  • 1 sipuli
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ½ tl chilijauhetta
  • 2 tl rakuunaa
Kantarellikastike:
  • 50 g voita
  • 1 l kantarelleja
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 7-8 dl kermaa TAI
  • 7-8 dl maitoa
  • suolaa

Valmistusohje

  • Laita korppujauhot kulhoon. Lisää joukkoon vesi ja anna korppujauhojen turvota hetki.
  • Lisää naudan jauheliha sekoittaen. Kuumenna voi pannulla ja hienonna sipuli.
  • Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja kääntele, kunnes sipuli pehmenee ja on kauniin väristä. Lisää kuullotettu sipuli jauhelihan joukkoon. Lisää suola, mustapippuria myllystä maun mukaan, chilijauhe ja rakuuna.
  • Sekoita massa ja pyöritä tasakokoisiksi pyöryköiksi.
  • Paista kuumalla pannulla voissa pyöryköitä välillä käännellen.
  • Valmista seuraksi kantarellikastike.
  • Sulata voi kattilassa tai pannulla, älä kuitenkaan ruskista.
  • Laita kantarellit joukkoon ja kääntele, kunnes sienet pehmenevät. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja kääntele sekaisin.
  • Lisää kerma ja/tai maito ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia. Mausta suolalla.
  • Tarjoa halutessasi lihapullien ja kantarellikastikeen seuraksi myös höyrytettyjä porkkanoita ja keitettyjä perunoita.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä