Lihapulla-perunapannu
- 30 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti kaupallisessa yhteistyössä Nevalan Peruna
Nevalan peruna myy herkullisia kypsiä perunatuotteita, jotka ovat laadukkaita ja perheyrityksen omassa tuotannossa syntyviä. Niiden käyttö helpottaa ja nopeuttaa arki- ja juhlaruoan valmistusta.
Lihapulla-perunapannu on mainio tarjottava arkena, mutta myös illanistujaisissa.
Kokeile!
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 400 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 tl sambal oelek chilitahnaa
- 1-2 tl rakuunaa TAI
- 1-2 tl rosmariinia
Lisäksi:
- 170 g pekonia
- 2 valkosipulinkynttä
- 200 g herkkusieniä
- 2 sipulia
- 200 g miniluumutomaatteja
- 700 g Nevalan Peruna Kypsät Perunaherkut, Pariisin perunoita
- mustapippuria myllystä
- ripaus suolaa TAI
- ripaus yrttisuolaa
Valmistusohje
- Laita jauheliha kulhoon ja hienonna joukkoon sipuli.
- Lisää paprikajauhe, sambal oelek, rakuuna tai rosmariini.
- Pyöritä taikinasta pieniä pyöryköitä ja paista kuumalla pannulla käännellen, kunnes ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
- Ota lihapyörykät sivuun odottamaan.
- Paloittele pekoni ja laita pannulle yhdessä hienonnettujen valkosipulinkynsien kanssa. Kääntele, kunnes ovat rapeita.
- Leikkaa herkkusienet ja sipulit lohkoiksi ja puolita halutessasi miniluumutomaatit. Lisää pannulle ja kääntele, kunnes paistuvat kauniin värisiksi.
- Lisää vielä Pariisin perunat ja lihapyörykät ja kääntele pannulla muutaman minuutin ajan. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä ja lisää joukkoon tarvittaessa ripaus suolaa tai yrttisuolaa.
- Hienonna joukkoon halutessasi tuoreita yrttejä.