Karitsanjauheliha-juuressoselaatikko
- 30 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 800 g bataatti
- 2 porkkana
- 1 palsternakka
- 1 sipuli
- 150 g juuriselleri
- 2-3 peruna
- vesi
- 2 kasvisliemikuutio
- 25 g voi
- margariini
- 400 g karitsan jauheliha
- jauheliha
- suola
- mustapippurirouhe
- 1-2 tl kuivattu rakuuna
- 1-2 dl juustokerma
- 2-3 kananmuna
- 200 g fetajuusto
Liha-perunasoselaatikko on kaikkien lasten herkkua.
Valmista pääsiäiseen sopiva ruoka karitsanjauhelihasta ja juureksista.
Karitsanjauheliha-juuressoselaatikko
4 annosta
800 g bataattia
2 isoa porkkanaa
1 keskikokoinen palsternakka
1 iso sipuli
150 g juuriselleri
2-3 keskikokoista perunaa
vettä sen verran että kasvikset peittyvät
2 kasvisliemikuutiota
25 g voita tai margariinia
400 g karitsanjauhelihaa tai muuta jauhelihaa
suolaa
mustapippuria myllystä
1-2 tl rakuunaa
1-2 dl juustokermaa
2-3 munaa
Pinnalle:
200 g fetajuustoa muruina
Kuori bataatti, porkkanat, palsternakka, sipuli, juuriselleri ja perunat.
Laita kiehuvaan veteen ja lisää kasvisliemikuutiot.
Anna kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Valuta ja säästä keitinliemi.
Soseuta kasvikset.
Kuumenna voi pannulla ja paista karitsanjauheliha ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla ja rakuunalla.
Lisää paistettu jauheliha, juustokerma ja munat joukkoon. Lisää keitinlientä tarpeen mukaan, kunnes seos on vellimäistä.
Ripottele pinnalle fetajuustoa.
Kypsennä 175-200 -asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
Tarjoa seuraksi raikasta salaattia.