Kaalilaatikko
- 30 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- 2-3 rkl öljyä
- 1,2 kg valkokaalia
- 1 l vettä
- suolaa
- 2 dl riisiä
- 400 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- mustapippuria
- paprikajauhetta
- meiramia
- 2-3 kananmunaa
- ½-¾ dl siirappia
Valmistusohje
- Kaalilaatikko on itseasiassa varsin helppo valmistaa.
- Leikkaa kaali suikaleiksi veitsellä tai raasta karkealla raastinterällä.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kääntele kaalisilppua siinä noin viisi minuuttia.
- Lisää joukkoon vesi, hauduta kaali pehmeäksi, siivilöi neste talteen.
- Keitä riisit pehmeiksi kaalin keitinvedessä, älä kaada ylimääräistä nestettä pois. Hienonna sipulit.
- Ruskista silputtu sipuli. Ruskista myös jauheliha pannussa, mausta suolalla, valkosipulilla, mustapippurilla, paprikajauheella ja meiramilla.
- Sekoita voideltuun uunivuokaan pehmenneet kaalit, jauhelihaseos ja riisi, kananmunat sekä siirappi.
- Sekoita seos tasaiseksi.
- Paista 175 asteisessa uunissa noin tunti.
- Tarjoa lisäksi puolukkahilloa tai puolukkasurvosta.
- Vinkki! Mausta kaalilaatikko halutessasi vielä suolalla ja pippurilla.