Kaalikääryleet
- 40 min Työaika
- 4 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
12 annosta
- 2 kg valkokaalia
- vettä
- suolaa
- 1 dl puuroriisiä
- 3 dl vettä
- ½ lihaliemikuutio
- tai kasvisliemikuutio
- 2 rkl voita
- tai öljyä
- 400 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- ¾ tl suolaa
- mustapippuria myllystä tai rouheena
- ¼ tl meiramia
- ½ tl paprikajauhetta
- 2 dl ruokakermaa
- tai kuohukermaa
- 1 dl korppujauhoja
Pinnalle:
- tummaa siirappia
- 50 g voita nokareina
Valmistusohje
- Koverra kaalista kanta ja poista uloimmat lehdet.
- Valitse kattila, johon kaali mahtuu.
- Kiehauta kattilassa vettä.
- Lisää kaali ja suola kiehuvaan veteen.
- Keitä, kunnes kaali pehmenee.
- Säästä keitinlientä myöhempää käyttöä varten
- Kiehauta vesi ja liemikuutio.
- Lisää riisi kiehuvaan veteen ja keitä, kunnes neste on imeytynyt riisiin.
- Kuumenna rasva pannussa.
- Paista jauheliha ja silputtu sipuli.
- Mausta suolalla, mustapippurilla, meiramilla ja paprikajauheella.
- Lisää joukkoon keitetty riisi.
- Mittaa kerma ja korppujauhot kulhoon ja anna turvota.
- Lisää turvonnut seos jauheliha-riisitäytteen joukkoon.
- Irrota kaalinlehdet työlaudalle.
- Ohenna lehtiruodin paksuin kohta.
- Laita täytettä kaalinlehden keskelle.
- Käännä lehden ulkoreunat keskelle, jotta kääryleen päät sulkeutuvat.
- Kääri rulliksi ja nosta vieriviereen reunalliseen uunivuokaan.
- Valuta pinnalle reilusti siirappia.
- Ripottele päälle voinokareita.
- Paista 175 asteessa tunnista puoleentoista tuntiin.
- Voitele välillä kaalin keitinliemellä.
- Tarjoa kaalikääryleet puolukkahillon ja perunoiden kanssa.