Jauhelihakrepit

  • 20 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Jauhelihakrepit
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

45 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Milloin viimeksi olet paistanut räiskäleitä eli lettuja? Isoista letuista valmistat myös herkulliset täytetyt krepit, jotka voit täyttää mielesi mukaan jauhelihalla, kanalla, kasviksilla, kalalla kuin kasviproteiineillakin, oman mieltymyksesi mukaan. Nyt tehdään mehevät jauhelihakrepit.

Advertising information

Ainekset

8 annosta
Lettutaikina:
  • 1 pss lettujauhoja
  • 6 dl vettä TAI
  • 6 dl maitoa (vaihtoehto)
  • 1 kananmuna
  • voita TAI
  • öljyä (vaihtoehto)
Täyte:
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ punainen paprika
  • ½ tl suolaa TAI
  • 1 tl tacomaustetta (vaihtoehto)
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl kuivattua basilikaa TAI
  • muutama varsi tuoretta basilikaa (vaihtoehto)
  • 200 g smetanaa
  • 150 g juustoraastetta

Valmistusohje

  • Mittaa lettujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon vesi tai maito ja halutessasi kananmuna. Sekoita ja anna taikinan turvota mielellään noin puoli tuntia.
  • Valmista sillä välin täyte. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja paloittele paprika suikaleiksi tai kuutioiksi.
  • Kuumenna paistinpannu ja laita jauheliha kuumalle pannulle. Kääntele kovalla lämmöllä.
  • Lisää sitten joukkoon sipuli ja valkosipuli sekä paprika. Kääntele vielä hetki, kunnes sipulit pehmenevät.
  • Lisää joukkoon suola tai tacomauste, mustapippuria myllystä ja tomaattipyreetä. Mittaa vielä joukkoon basilika, smetana ja juustoraaste. Kuumenna sekoittaen.
  • Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai tacomaustetta.
  • Paista pinaattiletut kuumalla lettu- tai paistinpannulla molemmin puolin suuriksi räiskäleiksi.
  • Jaa täyte räiskäleiden keskelle ja käännä rulliksi.
  • Laita rullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  • Kuumenna 200 asteessa uunin keskiritilätasolla, kunnes juusto sulaa pinnalle.
  • Tarjoa jauhelihakrepit sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä