Jauhelihakrepit
- 20 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8 annosta
Lettutaikina:
- 1 pss lettujauhoja
- 6 dl vettä TAI
- 6 dl maitoa (vaihtoehto)
- 1 kananmuna
- voita TAI
- öljyä (vaihtoehto)
Täyte:
- 400 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ punainen paprika
- ½ tl suolaa TAI
- 1 tl tacomaustetta (vaihtoehto)
- mustapippuria myllystä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl kuivattua basilikaa TAI
- muutama varsi tuoretta basilikaa (vaihtoehto)
- 200 g smetanaa
- 150 g juustoraastetta
Valmistusohje
- Mittaa lettujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon vesi tai maito ja halutessasi kananmuna. Sekoita ja anna taikinan turvota mielellään noin puoli tuntia.
- Valmista sillä välin täyte. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja paloittele paprika suikaleiksi tai kuutioiksi.
- Kuumenna paistinpannu ja laita jauheliha kuumalle pannulle. Kääntele kovalla lämmöllä.
- Lisää sitten joukkoon sipuli ja valkosipuli sekä paprika. Kääntele vielä hetki, kunnes sipulit pehmenevät.
- Lisää joukkoon suola tai tacomauste, mustapippuria myllystä ja tomaattipyreetä. Mittaa vielä joukkoon basilika, smetana ja juustoraaste. Kuumenna sekoittaen.
- Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai tacomaustetta.
- Paista pinaattiletut kuumalla lettu- tai paistinpannulla molemmin puolin suuriksi räiskäleiksi.
- Jaa täyte räiskäleiden keskelle ja käännä rulliksi.
- Laita rullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Kuumenna 200 asteessa uunin keskiritilätasolla, kunnes juusto sulaa pinnalle.
- Tarjoa jauhelihakrepit sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.