Jauheliha-kasviskastike
Uusimmat reseptit
Advertising information
Voisin hyvin kirjoittaa tuohon ”Bolognese-kastike.”
Tämä on muuten hyvä ruoka piilotella kaikenlaista nirppanokille sopimatonta, kuten kasviksia 😉
Jauheliha-kasviskastike
pari rkl öljyä
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli silppuna
2-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa
pippurisekoitusta
reilu 10 cm pala kesäkurpitsaa suikaloituna
2 varsisellerin vartta ohuina viipaleina
n. 2dl vihreitä papuja
1 punainen paprika suikaloituna
3-4 aurinkokuivattua tomaattia paloiteltuina
n. 1/2 dl vehnäjauhoja
1 prk tomaattimurskaa
n. pari dl vettä
1 rkl provencale-mausteseosta
Kuumenna öljy kattilassa. Paista jauheliha. Lisää sipulisilppu ja hienonnetut valkosipulinkynnet.
Mausta suolalla ja pippurisekoituksella. Lisää kaikki kasvikset ja pyörittele hetki. Sekoita joukkoon tasaiseksi vehnäjauhot, jonka jälkeen tomaattimurska.
Lisää provencale-mauste ja ohenna kastike vedellä sopivan sakeaksi. Keittele miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.
Tarjoa lisäksi pastaa ja juustoraastetta.