Herkullinen moussaka
- 20 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- 4 rkl oliiviöljyä
- 400 g jauhelihaa
- 100 g punaista pestokastiketta
- 5 valkosipulinkynttä
- 2 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1-2 tl kuivattua oreganoa
- 1 ruukku basilikaa
- 300 g munakoisoa
- 1,4 kg valmiita viipaleperunoita
- 150 g säilöttyä paprikaa
- 200 g fetajuustoa
Lisäksi:
- 50 g voita
- ½ dl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 150 g cheddarjuustoa
- 100 g sulatejuustoa
Valmistusohje
- Kuumenna oliiviöljy pannulla tai kattilassa.
- Paista jauheliha kauttaaltaan. Mausta punaisella pestokastikkeella, hienonnetulla valkosipulilla, suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla oreganolla. Hienonna lopuksi joukkoon tuore basilika.
- Leikkaa munakoiso pieniksi kuutioiksi tai ohuiksi viipaleiksi.
- Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista munakoisoa käännellen. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet ja viipaleperunat, kääntele hetki.
- Lisää joukkoon hienonnettua säilöttyä paprikaa ja murustettua fetajuustoa. Mausta vielä suolalla.
- Laita jauhelihaseos ja munakoiso-perunaseos kerroksittain reunalliseen uunivuokaan.
- Valmista päälle juustokastike.
- Sulata voi kasarissa tai kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Lisää joukkoon raastettu cheddarjuusto ja sekoita.
- Valuta kastike uunivuokaan muiden ainesten päälle.
- Paista 175-200 -asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30-40 minuuttia.
- Tarjoa moussaka heti.