Herkullinen moussaka

  • 20 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Moussaka
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

68 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Herkullinen moussaka vie kielen mennessään. Tarjoa arjessa tai juhlassa raikkaan salaatin ja tuoreen leivän kanssa.

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 400 g jauhelihaa
  • 100 g punaista pestokastiketta
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1-2 tl kuivattua oreganoa
  • 1 ruukku basilikaa
  • 300 g munakoisoa
  • 1,4 kg valmiita viipaleperunoita
  • 150 g säilöttyä paprikaa
  • 200 g fetajuustoa
Lisäksi:
  • 50 g voita
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 150 g cheddarjuustoa
  • 100 g sulatejuustoa

Valmistusohje

  • Kuumenna oliiviöljy pannulla tai kattilassa.
  • Paista jauheliha kauttaaltaan. Mausta punaisella pestokastikkeella, hienonnetulla valkosipulilla, suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla oreganolla. Hienonna lopuksi joukkoon tuore basilika.
  • Leikkaa munakoiso pieniksi kuutioiksi tai ohuiksi viipaleiksi.
  • Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista munakoisoa käännellen. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet ja viipaleperunat, kääntele hetki.
  • Lisää joukkoon hienonnettua säilöttyä paprikaa ja murustettua fetajuustoa. Mausta vielä suolalla.
  • Laita jauhelihaseos ja munakoiso-perunaseos kerroksittain reunalliseen uunivuokaan.
  • Valmista päälle juustokastike.
  • Sulata voi kasarissa tai kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Lisää joukkoon raastettu cheddarjuusto ja sekoita.
  • Valuta kastike uunivuokaan muiden ainesten päälle.
  • Paista 175-200 -asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30-40 minuuttia.
  • Tarjoa moussaka heti.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä