Vegaaninen kookosriisi
- 50 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 2 dl vesi
- 2 dl puuroriisi
- 5 dl kaurajuoma
- 5 dl kookosmaito
- suola
Lisäksi:
- 2½ dl vaahtoutuva kaurakerma
- ¾ dl Dansukker Siro erikoishieno sokeri
- 1-2 tl Dansukker vaniljasokeri
- 1 tl kaneli
Pinnalle:
- 1 dl viikunahillo
- (vaihtoehto) luumumarmeladi
Joulunajan upea jälkiruoka valmistetaan vegaaniseksi helpolla tavalla. Kuohkea jälkiruoka maistuu myös normaalia ruokavaliota noudattavalle.
Mikäli haluat valmistaa jälkiruoan muulloin kuin jouluna, voit tarjota seuraksi marjoja tai hedelmiä ja maustaa jälkiruoan kanelin sijaan appelsiini- tai limettimehulla tai näiden kuoriraasteella.
Vegaaninen kookosriisi
8 annosta
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
5 dl kaurajuomaa
5 dl kookosmaitoa
suolaa maun mukaan
Lisäksi:
2½ dl vaahtoutuvaa kaurakermaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria TAI maun mukaan
1-2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl kanelia
Pinnalle:
1 dl viikuna- tai luumumarmeladia
Kiehauta vesi ja lisää puuroriisi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
Lisää kaurajuoma ja kookosmaito ja anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes neste on imeytynyt ja riisipuuro on kypsää.
Mausta valmis puuro suolalla. Jäähdytä.
Vaahdota kaurakerma ja vatkaa joukkoon Siro erikoishieno sokeri, vaniljasokeri ja kaneli. Lisää joukkoon riisipuuro ja sekoita.
Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria ja kanelia.
Jaa seos annoskulhoihin ja nosta pinnalle nokare viikuna- tai luumumarmeladia.