Valkosuklaamousse ja mansikkamelba

Uusimmat reseptit
Advertising information
Valkosuklaamousse ja mansikkamelba
Mousse: (6 annosta)
1/3dl appelsiinitäysmehua
100g valkosuklaata
1 liivatelehti
2dl kuohukermaa
3 keltuaista
1/2dl sokeria
Laita
liivatelehti kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Vaahdota
keltuaiset ja sokeri. Kuumenna mehu kattilassa. Sulata mehuun vedestä
puristettu liivate, sekä paloiteltu suklaa. Huolehdi, että seos ei
kiehu, vaan lämpö on mahdollisimman alhainen. Jäähdytä suklaaseos
laittamalla kattila tiskialtaaseen, jossa on kylmää vettä. Sekoita
joukkoon kermavaahto ja keltuais-sokerivaahto. Jaa annoskulhoihin ja
hyydytä kylmässä n tunti.
Melba:
200g kohmeisia mansikoita/tuoreita mansikoita
appelsiinimehua
tomusokeria
Jauha yleiskoneen terällä kohmeiset mansikat soseeksi, ohenna appelsiinimehulla, mausta tomusokerilla. Tuoreet mansikat/vadelmat voit myös puristaa siivilän läpi.
Kaada mansikkakastiketta hyytyneen annoksen pinnalle ja koristele valkosuklaa- ja maitosuklaalastuilla.