Perinteinen sekahedelmäkiisseli
- 20 min Työaika
- 2 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4-6 annosta
- 250 g kuivattuja sekahedelmiä
- 200 g kuivattuja luumuja
- 1 ½ l vettä (voit korvata osan vedestä omenamehulla)
- 1 ½ dl sokeria
- 1 kanelitanko
- 3 rkl perunajauhoja
- 1 dl vettä
Valmistusohje
- Laita kattilaan sekahedelmät, luumut ja vesi/omenamehu. Liota muutama tunti. Lisää joukkoon sokeri ja kanelitanko.
- Keitä hiljalleen samassa nesteessä kunnes hedelmät pehmenevät.
- Sekoita perunajauhot ja vesi sekaisin.
- Valuta ohuena nauhana höyryävään nesteeseen koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa.
- Kaada kiisseli tarjoilukulhoon ja ripottele pinnalle hieman sokeria.
- Tarjoa perinteinen sekahedelmäkiisseli riisipuuron tai vaniljalla maustetun kermavaahtonokareen kanssa.