Perinteinen omena-kaurapaistos
- 15 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit

Kaupallinen yhteistyö Gasum
Joka syksyinen syysherkku on ehdottomasti omena-kaurapaistos. Parhaimmalta se maistuu hieman lämpimänä kermavaahdon, vaniljavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa nautittuna.
Muistathan kierrättää siemenkodat ja omenankuoret biojätteeseen, sillä niistä voidaan valmistaa Gasumin tuotantolaitoksissa biokaasua kulkuneuvojen polttoaineeksi. Tiesitkö, että 8 kilosta biojätettä valmistetulla biokaasulla voi ajaa autolla noin 21 kilometriä.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 kg kotimaisia omenoita
- 1-2 tl kanelia
- ½ dl siirappia
- 100 g voita
- ¾ dl sokeria TAI
- ¾ dl fariinisokeria (vaihtoehto)
- 3 dl kaurahiutaleita
Valmistusohje
- Kuori omenat ja poista siemenkodat.
- Leikkaa omenat kuutioiksi tai lohkoiksi. Laita ne uunivuokaan ja ripottele pinnalle kanelia.
- Valuta päälle siirappia ja sekoita. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon sokeri tai fariinisokeri ja kaurahiutaleet.
- Levitä seos omenoiden päälle ja kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 20-30 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet ja pinta on rapea ja kauniin värinen.
- Tarjoa omena-kaurapaistoksen seuraksi sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa, vaniljavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
