Perinteinen omena-kaurapaistos

  • 15 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
omena-kaurapaistos
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

50 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Gasum

Joka syksyinen syysherkku on ehdottomasti omena-kaurapaistos. Parhaimmalta se maistuu hieman lämpimänä kermavaahdon, vaniljavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa nautittuna.

Muistathan kierrättää siemenkodat ja omenankuoret biojätteeseen, sillä niistä voidaan valmistaa Gasumin tuotantolaitoksissa biokaasua kulkuneuvojen polttoaineeksi. Tiesitkö, että 8 kilosta biojätettä valmistetulla biokaasulla voi ajaa autolla noin 21 kilometriä.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 kg kotimaisia omenoita
  • 1-2 tl kanelia
  • ½ dl siirappia
  • 100 g voita
  • ¾ dl sokeria TAI
  • ¾ dl fariinisokeria (vaihtoehto)
  • 3 dl kaurahiutaleita

Valmistusohje

  • Kuori omenat ja poista siemenkodat.
  • Leikkaa omenat kuutioiksi tai lohkoiksi. Laita ne uunivuokaan ja ripottele pinnalle kanelia.
  • Valuta päälle siirappia ja sekoita. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon sokeri tai fariinisokeri ja kaurahiutaleet.
  • Levitä seos omenoiden päälle ja kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 20-30 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet ja pinta on rapea ja kauniin värinen.
  • Tarjoa omena-kaurapaistoksen seuraksi sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa, vaniljavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
omena-kaurapaistos

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä