Pasha
- 15 min Työaika
- 2 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Perinteinen pääsiäinen herkku
Pääsiäisen perinteinen jälkiruoka on Pasha. Se on helppo jälkiruoka, jonka voit valmistaa puisessa pashamuotissa. Pashamuotti on kiva, mutta ei välttämätön. Käytä mielikuvitusta ja etsi kaapistasi esimerkiksi muovinen keittiörasia. Monikäyttöinen Carita-liina on kätevä harso jolla voit vuorata pashamuotin tai kulhon.
Advertising information
Ainekset
4-6 annosta
- 100 g voita
- ¾ dl sokeria
- 100 g sitruunanmakuinen maitorahka
- 150 g maitorahkaa
- 1 kananmuna
- 1 dl vispikermaa
- ¼ sitruunan mehu
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 1⁄2 rkl mantelirouhetta
- 1 1⁄2 rkl rusinoita
Valmistusohje
- Liota muottia 15 minuuttia ennen käyttöä.
- Vaahdota voi ja sokeri.
- Lisää rahkat, muna ja vaahdoksi vatkattu kerma sekä sitruunanmehu, vaniljasokeri, mantelirouhe ja rusinat.
- Vuoraa muotti harsolla ja kaada seos valumaan muutamaksi tunniksi muottiin.
- Kumoa pasha tarjoiluvadille ja koristele hedelmillä.
- Huuhdo muotti juoksevalla vedellä ja kuivaa koottuna alassuin, ilmavassa paikassa. Avaa muotti vasta kuivana.