Pappilan hätävara

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
pappilan hätävara
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

64 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Kun kaapissa on hieman vanhoja pullanpaloja tai ranskanleipää, kannattaa niistä valmistaa herkullinen jälkiruoka. Pappilan hätävara on perinteinen jälkiruoka mihin voit käyttää kaapista löytyviä aineksia.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 450 g pullapitko tai ranskanleipä viipaleina
  • 3 dl maitoa
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • 2-3 dl mansikkahilloa
  • 2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • mansikoita

Valmistusohje

  • Viipaloi pulla tai ranskanleipä.
  • Sekoita maidon joukkoon vaniljasokeria.
  • Kasta pulla-/leipäviipaleet maidossa läpimäriksi.
  • Laita märät viipaleet uunivuokaan päällekkäin siten, että välissä on mansikkahilloa ja päällimmäisenä kostutettu leipä-/pullaviipale.
  • Paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
  • Vaahdota seuraksi vaniljakastiketta
  • Vinkki! Valmista tämä jälkiruoka joulunaikaan luumumarmeladista!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä