Omenakiisseli
- 10 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4-6 annosta
- 1 l omenatäysmehua
- 1 dl (tai maun mukaan) sokeria
- 3 isoa omenaa
- ½-1 tl kanelia TAI
- 1 kanelitanko
- ¾ dl perunajauhoja (+ 1 dl vettä tai omenamehua)
Valmistusohje
- Kaada omenamehu ja sokeri kattilaan.
- Kuori ja kuutioi omenat ja lisää ne joukkoon yhdessä kanelin tai kanelitangon kanssa.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes omenat hieman kypsyvät.
- Sekoita perunajauhot ja vesi tai mehu keskenään ja valuta höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen.
- Anna kiehahtaa. Poista kanelitanko.
- Tarjoa omenakiisseli lämpimänä tai jäähtyneenä.