Luumukiisseli
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 200 g kuivattuja luumuja
- 1 l vettä
- ¾ dl sokeria
- ½ dl vettä
- 2 ½ rkl perunajauhoja
Valmistusohje
- Laita kattilaan luumut ja vesi, sekä sokeri.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmenneet.
- Lisää tarvittaessa vettä.
- Sekoita keskenään perunajauhot ja vesi.
- Kaada seos ohuena nauhana höyryävään nesteeseen, anna pulpahtaa.
- Kaada kiisseli tarjoilukulhoon ja ripottele pinnalle sokeria.
- Mausta luumukiisseli halutessasi kanelilla.
- Vinkki! Liota luumuja yön yli vedessä, jolloin ne pehmenevät.
- Keittoaika on viitteellinen. Jotkut luumut ovat niin kovia, että tarvitsevat huomattavasti pidemmän ajan pehmetä.