Kerroskiisseli

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
kerroskiisseli
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

95 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Kerroskiisseli on juhlava kiisseli ja sopii juhlajälkiruoaksi. Karpalot ja vanilja yhdessä maistuvat taivaalliselta. Kerroskiisseleistä kannattaa valmistaa melko paksuja, jotta ne pysyvät tarjoilukulhossa päällekkäin sekoittumatta.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
Karpalokiisseli:
  • n. 8 dl vettä
  • 4 dl karpaloita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2-3 rkl perunajauhoja
  • 1 dl vettä
Vaniljakiisseli:
  • n. 8 dl maitoa
  • ½-¾ dl sokeria
  • 2 rkl Maizenaa
  • 1 tl vaniljasokeria
Koristeeksi:
  • karpaloita

Valmistusohje

  • Mittaa vesi, karpalot ja sokeri kasariin tai kattilaan.
  • Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes marjoista on imeytynyt maku liemeen ja marjan kuoret näyttävät värittömiltä.
  • Siivilöi kuoret pois liemestä.
  • Sekoita perunajauhot ja vesi keskenään ja lisää se ohuena nauhana höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen.
  • Anna kiisselin pulpahtaa. Jäähdytä.
  • Mittaa maito, sokeri ja maizena kasariin tai kattilaan ja kiehauta.
  • Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Jäähdytä.
  • Annostele kiisselit jälkiruokakulhoihin siten, että laitat alimmaiseksi vaniljakiisseliä ja valutat hetken päästä pinnalle varovasti karpalokiisseliä.
  • Voit koristella kerroskiisselin halutessasi muutamalla karpalolla.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä