Glögipäärynät

  • 20 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
glögipäärynät
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

34 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Glögipäärynät maistuvat joulunajan jälkiruokana. Voit valmistaa ne edellisenä päivänä jääkaappiin maustumaan.

Advertising information

Ainekset

4-8 annosta
  • 4 päärynää
  • n. 8 dl vahvaa glögiä tiivisteestä
  • 1-2 kanelitankoa
  • pala tuoretta tai kuivattua inkivääriä
  • 1 dl sokeria
Lisäksi:
  • 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • kanelia

Valmistusohje

  • Kuori päärynät ja leikkaa ne pituussuunnassa puolikkaiksi. Poista siemenet.
  • Laita päärynät laakeaan pannuun ja kaada joukkoon vahva glögi, sekä kanelitangot ja inkivääri.
  • Keitä hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes päärynät pehmenevät.
  • Anna halutessasi maustua yön yli kylmässä.
  • Valuta glögi kasariin ja lisää sokeri. Keitä kastike kasaan hämmentäen.
  • Tarjoa glögipäärynät glögisiirapin ja vaniljavaahdon kanssa.
  • Ripottele vaahdon päälle ripaus kanelia.
  • Vinkki! Voit korvata osan glögistä punaviinillä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä