Piparkakkujäädyke
- 20 min Työaika
- 12 h 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Aiheeseen liittyvä video: Perinteinen piparkakku taipuu moneksi
Ainekset
8-10 annosta
- 2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta TAI
- 2 ½ dl vispikermaa +
- 2 tl vaniljasokeria (vaihtoehto)
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- ½ dl sokeria
- 100 g valkosuklaata rouheena
- 5 piparkakkua karkeaksi murustettuna
Koristeluun:
- piparkakkumuruja
- valkosuklaarouhetta
- karpaloita TAI
- puolukoita (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Vaahdota vaniljakastike tai kerma. Vatkaa joukkoon tuorejuusto.
- Mausta vaniljasokerilla, sokerilla ja valkosuklaarouheella.
- Sekoita lopuksi joukkoon piparkakkumurut. Tarkista maku.
- Kaada seos noin litran vetoiseen jäädyke- tai kakkuvuokaan ja suojaa kelmulla.
- Laita pakastimeen vähintään yön yli. Säilyy pakastimessa useita viikkoja.
- Kumoa piparkakkujäädyke tarjoiluvadille ja koristele halutessasi piparkakkumuruilla, valkosuklaarouheella, karpaloilla tai puolukoilla.
- Vinkki! Vaihda maustamaton tuorejuusto appelsiini-tuorejuustoon! Loistava makuyhdistelmä!