Vadelmainen valkosuklaa-juustokakku
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 2 kananmuna
- ¾ dl sokeri
- ¾ dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho
- 1 tl leivinjauhe
kostutus
- ½ dl maito
- 1 tl vaniljasokeri
täyte
- 4 liivatelehti
- vesi
- 2 ½ dl vispikerma
- 200g tuorejuusto
- 1 appelsiinin kuoriraaste
- 1tl vaniljasokeri
- ½ dl tomusokeri
- 150g valkosuklaa
- ½ dl appelsiinimehu
pinnalle
- 100-150g tuore vadelma
koristeluun
- tuore minttu
- (vaihtoehto) tuore sitruunamelissa
Vadelmainen valkosuklaa-juustokakku
Pohja:
Kostutus:
Täyte:
Pinnalle:
tuoretta minttua tai sitruunamelissaa
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 24 cm irtopohjakakkuvuokaan. Paista 200-asteessa noin 7-8 minuuttia. Anna jäähtyä hetki. Ota pohja vuoasta. Leikkaa vuokaan leivinpaperi ja laita pohja takaisin vuokaan.
Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Raasta joukkoon hyvin pestyn appelsiinin kuori. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri.
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa välillä sekoitellen.
Lisää valkosuklaa joukkoon ja sekoita. Tarkista maku.
Kuumenna appelsiinimehu mikroaaltouunissa ja liuota joukkoon liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Tiputa vadelmat täytteeseen siten, että osa vadelmista jää näkyviin ja osa painuu täytteeseen.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Irrota kakku veitsellä vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Koristele halutessasi mintunlehdillä tai sitruunamelissalla.
Reseptin laatinut