Taivaallinen sitruunakakku
- 15 min Työaika
- 12 h 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit

Helppotekoinen ja raikas sitruunakakku valmistuu helposti. Laita jähmettymään mielellään jo edellisenä päivänä. Hienostuneet Grisbi -keksit ovat loistavia hyydytettyihin kakkuihin pohjaksi, sillä mehevä täyte tekee pohjasta täyteläisen ja kasassa pysyvän, etkä tarvitse täytteeseen voita tai margariinia. Mikäli käytät pistaasi- tai suklaakreemi -keksejä, voit laittaa täytteeseen vaikkapa hieman sulatettua tummaa suklaata.
Advertising information
Ainekset
8 annosta
Pohja:
- 1 ½-2 pkt Grisbi sitruuna-, pistaasi- tai suklaakreemi -keksejä
Täyte:
- 5 liivatelehteä
- 1 l vettä
- 2 ½ dl kuohukermaa
- 1 dl sitruunatahna TAI
- 1 dl limetahnaa (vaihtoehto)
- 400 g tuorejuustoa
- 2 tl vaniljasokeria
- ½-3/4 dl sokeria
- ½ dl kiehuvaa vettä TAI
- ½ dl sitruunamehua (vaihtoehto)
Koristeluun:
- 1 dl kuohukermaa
- 1 rkl sokeria
- ripaus vaniljasokeria
Valmistusohje
- Laita Grisbi-keksit pieneen pussiin ja nuiji kaulimella hienoksi.
- Levitä keksiseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan jonka halkaisija on 20-22 cm.
- Valmista täyte.
- Laita liivatelehdet limittäin väljään veteen pehmenemään.
- Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon sitruuna- tai limetahna, tuorejuusto, vaniljasokeri ja sokeri.
- Tarkista maku. Liuota kiehuvaan veteen tai sitruunamehuun vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää liemi täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Levitä täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Irrota kakku vuoasta ohuella veitsellä vuoan reunaa pitkin pyöräyttäen.
- Siirrä kakku tarjoilulautaselle. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Pursota kakun reunoille ja koristele mansikoilla ja Grisbi-sitruunakekseillä.