Raikas mango-rahkakakku
- 45 min Työaika
- 5 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Tämän raikkaan mangokakun valmistukseen voit käyttää tuoretta tai säilykemangoa, tai Bonnen kartonkitölkissä myytävää mangososetta, joka on 100% mangoa, eikä sisällä säilöntä- tai lisäaineita, eikä lisättyä sokeria.
Mikäli et löydä kaupasta säilykemangoa, voit valmistaa kakun myös säilykepersikasta.
Valmista kakku halkaisijaltaan 18-22 cm irtopohjavuokaan.
Advertising information
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 150-175 g kaurakeksejä
- 50-75 g margariinia
- tai voita
- muutama mangoviipale paloiteltuna
Täyte
- 6 liivatelehteä
- 2 dl vispikermaa
- 200 g vaniljarahkaa
- 300 g mangososetta
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ dl sokeria
- 2 rkl hedelmämehua
Kiille
- 250 g mangososetta
- 1 dl vetä
- 1¼ dl hyytelösokeria
Reunoille
- 1 dl vispikermaa
- 2 rkl sokeria
- ½ tl vaniljasokeria
- ananaskirsikoita
Valmistusohje
- Murusta keksit sulan margariinin joukkoon.
- Vuoraa halkaisijaltaan 18-22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- Painele seos vuoan pohjalle.
- Paloittele keksipohjan pinnalle muutama viipale mangoa.
- Valmista täyte.
- Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
- Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon vaniljarahka, soseutettu mango, vaniljasokeri ja sokeri.
- Kuumenna mehu tai vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa juomalasissa, tai pienessä kasarissa.
- Liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan nesteeseen (2 rkl), anna jäähtyä hetki.
- Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Valmista kiille.
- Mittaa kasariin vesi ja mangosose, kiehauta.
- Lisää kiehuvaan seokseen koko ajan sekoittaen hyytelösokeri, keitä miedolla lämmöllä minuutin verran.
- Nosta seos sivuun hetkeksi jäähtymään.
- Nosta kylmään siksi aikaa, että kiille hyytyy.
- Irrota kakku vuoastaan ja nosta tarjoilualustalle.
- Koristele sokerilla ja vaniljasokerilla maustetulla vaahdotetulla kermalla ja ananaskirsikoilla.