Pantteri-sitruunakakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Pantteri-sitruunakakku
Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kostutus: sitruunalimua
Täyte:
5 liivatelehteä + 0,5 dl sitruunamehua tai sitruunalimua liuottamiseen
2 dl kermaa + 150 g Pantteri-karkkeja
2,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
200 g Keiju vaniljatuorejuustoa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Sitruunakiisseli:
1 sitruunan puristettu mehu
1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
Vaahdota
munat ja sokeri kuohkeaski vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat
aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista
pohjaa 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla n 7 minuuttia. Kumoa
pohja. Leikkaa pohjasta 2 halkaisijaltaan 18 cm rinkulaa.
Vuoraa halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuoan pohjaosa leivinpaperilla. Laita alimmaksi yksi pohjalevy, kostuta sitruunalimulla.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Mittaa
kattilaan kerma ja karkit, hämmentele kuumalla levyllä, kunnes karkit
liukenevat joukkoon ja liemi sakenee kastikemaiseksi.
Vaahdota
Flora vispi. Lisää joukkoon vaniljatuorejuusto, sokeri ja
vaniljasokeri. Liuota vedestä puristetut liivatteet kiehuvaan mehuun
tai sitruunalimuun, anna jäähtyä minuutin verran. Kaada liivateseos
ohuena nauhana joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi.
Jaa seos kahteen osaan eri kulhoihin.
Valmista sitruunakiisseli laittamalla kiisselin ainekset kylmänä pieneen kasariin ja hämmentämällä kunnes sakenee.
Sekoita toiseen osaan täytettä lakritsi-/salmiakkikastike, toiseen osaan 3/4 osaa sitruunakiisselistä.
Kaada
lakritsitäyte kostutetun pohjaosan päälle. Nosta päälle toinen
pohjalevy, kostuta ja kaada päälle loput sitruunakiisselistä. Kaada sen
päälle vielä sitruunatäyte. Hyydytä jaakaapissa muutama tunti tai yli
yön. Pyöräytä veitsellä kakku irti vuoastaan, nosta tarjoilulautaselle.
Koristele lakuilla tai mielesi mukaan.