Pannacottakakku

  • 30 min Työaika
  • 12 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
pannacottakakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

16 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Tämä pannacottakakku on ihastuttava mihin tahansa juhlahetkeen.
Vaahdotetut pannacotat sopivat niin täytteeksi kuin koristeluun. Valmista ne jo mielellään edellisenä päivänä, kuten myös kakkupohja. Mikäli käytät pannacotat kuorruttamiseen, täytä ja kostuta kakku myös tarjoilua edeltävänä päivänä.

Advertising information

Ainekset

9 annosta
Kakkupohja:
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl siro sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Vuokaan:
  • nokare voita
  • ¾ dl korppujauhoja
Kostutukseen:
  • noin 1 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
Täyte:
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1-2 rkl siro sokeria
  • 200 g vadelmahilloa
Koristeluun:
  • syötäviä kukkia
  • 100 g tuoreita vadelmia
  • muutama marenki

Valmistusohje

  • Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja siro sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.
  • Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 20 cm kakkuvuoka.
  • Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteessa uunin ala- tai keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.
  • Jäähdytä hetki ja kumoa. Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen osaan.
  • Sekoita maidon joukkoon vaniljasokeri ja kostuta kerrokset tällä liemellä.
  • Vaahdota kuohukerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
  • Levitä kerrosten väliin vadelmahilloa ja kermavaahtoa.
  • Laita kakku vetäytymään jääkaappiin yön yli.
  • Valmista molemmat pannacotat alla olevien ohjeiden mukaisesti.
  • Vaahdota molemmat pannacotat seuraavana päivänä sähkövatkaimella.
  • Ota kakku esille ja pursota pannacotat mielesi mukaan kakun päälle.
  • Koristele syötävillä kukilla, tuoreilla vadelmilla ja murennetuilla marengeilla.
  • Tarjoa pannacottakakku!

Ainekset

9 annosta
Vaahdotettu vadelmapannacotta:
  • 100 g kotimaisia pakastevadelmia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2⁄3 dl hyytelösokeri multia

Valmistusohje

  • Valmista vadelmapannacottatäyte.
  • Laita pakastevadelmat kasariin ja anna kiehua hetki, kunnes vadelmat pehmenevät. Siivilöi vadelmat siivilän läpi ja ota siivilöity vadelmasose talteen.
  • Kiehauta kuohukerma ja lisää hyytelösokeri multi ja vadelmasose. Anna seoksen kiehua noin puoli minuuttia ja laita seos jääkaappiin yön yli.

Ainekset

9 annosta
Vaahdotettu suklaapannacotta:
  • 80 g tummaa suklaata
  • 3 dl kuohukermaa
  • ½ dl hyytelösokeri multia

Valmistusohje

  • Valmista vaahdotettu suklaapannacotta.
  • Laita paloiteltu tumma suklaa ja kuohukerma kasariin ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
  • Lisää Hyytelösokeri Multi ja anna kiehua noin puoli minuuttia. Laita jääkaappiin yön yli.
Pannacottakakku

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä