Pannacottakakku
- 30 min Työaika
- 12 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
9 annosta
Kakkupohja:
- 3 kananmunaa
- 1 dl siro sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Vuokaan:
- nokare voita
- ¾ dl korppujauhoja
Kostutukseen:
- noin 1 dl maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte:
- 2 dl kuohukermaa
- 1-2 rkl siro sokeria
- 200 g vadelmahilloa
Koristeluun:
- syötäviä kukkia
- 100 g tuoreita vadelmia
- muutama marenki
Valmistusohje
- Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja siro sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.
- Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 20 cm kakkuvuoka.
- Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteessa uunin ala- tai keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.
- Jäähdytä hetki ja kumoa. Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen osaan.
- Sekoita maidon joukkoon vaniljasokeri ja kostuta kerrokset tällä liemellä.
- Vaahdota kuohukerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Levitä kerrosten väliin vadelmahilloa ja kermavaahtoa.
- Laita kakku vetäytymään jääkaappiin yön yli.
- Valmista molemmat pannacotat alla olevien ohjeiden mukaisesti.
- Vaahdota molemmat pannacotat seuraavana päivänä sähkövatkaimella.
- Ota kakku esille ja pursota pannacotat mielesi mukaan kakun päälle.
- Koristele syötävillä kukilla, tuoreilla vadelmilla ja murennetuilla marengeilla.
- Tarjoa pannacottakakku!
Ainekset
9 annosta
Vaahdotettu vadelmapannacotta:
- 100 g kotimaisia pakastevadelmia
- 2 dl kuohukermaa
- 2⁄3 dl hyytelösokeri multia
Valmistusohje
- Valmista vadelmapannacottatäyte.
- Laita pakastevadelmat kasariin ja anna kiehua hetki, kunnes vadelmat pehmenevät. Siivilöi vadelmat siivilän läpi ja ota siivilöity vadelmasose talteen.
- Kiehauta kuohukerma ja lisää hyytelösokeri multi ja vadelmasose. Anna seoksen kiehua noin puoli minuuttia ja laita seos jääkaappiin yön yli.
Ainekset
9 annosta
Vaahdotettu suklaapannacotta:
- 80 g tummaa suklaata
- 3 dl kuohukermaa
- ½ dl hyytelösokeri multia
Valmistusohje
- Valmista vaahdotettu suklaapannacotta.
- Laita paloiteltu tumma suklaa ja kuohukerma kasariin ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
- Lisää Hyytelösokeri Multi ja anna kiehua noin puoli minuuttia. Laita jääkaappiin yön yli.