Pääsiäisen tipukakku
- 30 min Työaika
- 12 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
10 annosta
Pohja:
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea vehnäjauho
- 2 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 10 liivatelehteä
- vettä
- 5 dl vispikermaa TAI
- 5 dl kuohukermaa (vaihtoehto)
- 200 g maitorahkaa
- 5 dl mangososetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 ½ dl sokeria
- ¾ dl vettä
Kostutus:
- 2 dl hedelmämehua
Kuorrutus:
- 500 g keltaista marsipaania TAI
- 500 g sokerimassaa (vaihtoehto)
- tomusokeria
- oranssia elintarvikeväriä
- mustaa elintarvikeväriä
- muutama koristerae
Valmistusohje
- Valmista taikina.
- Riko munat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri.
- Vaahdota valkoiseksi vaahdoksi ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.
- Kumoa torttulevy leivinpaperille ja anna jäähtyä.
- Vuoraa sen kokoinen kulho kahdella reilulla tuorekelmun palalla, että osa torttulevystä tulee vuoan yli, kun painat torttulevyn kelmutetun vuoan pohjalle.
- Kostuta pohja hedelmämehulla ja leikkaa ylimääräiset reunat pois.
- Valmista täyte.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon maitorahka ja mangosose.
- Mausta seos vaniljasokerilla ja sokerilla. Tarkista maku.
- Kuumenna vesi kattilassa, vedenkeittimessä tai mikroaaltouunissa ja lisää joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita lusikalla tasaiseksi.
- Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte kulhoon kostutetun pohjan päälle ja laita kelmu kevyesti suojaksi. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmut päältä.
- Ota nokare marsipaania tai sokerimassaa nokkaa ja silmiä varten sivuun.
- Kaulitse keltainen marsipaani tai sokerimassa ohueksi levyksi tomusokeria apuna käyttäen ja nosta levy kakun päälle. Leikkaa ylimääräiset reunat ja työnnä veitsellä reunat piiloon kakun alle.
- Värjää nokare marsipaania tai sokerimassaa oranssilla elintarvikevärillä ja muotoile nokaksi.
- Värjää nokare marsipaania tai sokerimassaa mustalla elintarvikevärillä ja kaulitse kaksi soikeaa silmää tai muotoile veitsellä.
- Laita kakun päälle silmät ja nokka. Silmiin voit laittaa ilmettä muutamalla koristerakeella.
- Tarjoa tipukakku!