Nutella-salmiakkikakku
- 12 h Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit


Kaupallinen yhteistyö Aromi Artesaani
Haluatko maistaa jotain todella herkullista? Nutella-salmiakkikakku sopii myös juhlapöytään. Rouskuvat suklaakeksit, rapea marenki, täyteläinen Nutella ja yllätyksenä samettinen täyte, jossa maistuu salmiakki. Houkutteleeko? Salmiakin maku tulee kotimaisen AromiArtesaanin makuaromista, joita on saatavilla heidän verkkokaupastaan. Tutustu valikoimaan ja piristä omia leivonnaisia ja juomia erimakuisilla aromeilla, joita löytyy valikoimista runsaasti.
>> Klikkaa Aromiartesaanin verkkokauppaan <<Advertising information
Ainekset
10-12 annosta
Pohja:
- 1 valmis marenkikakkupohja
- 150 g suklaa-cookies keksejä tai muita keksejä
- 75 g sulatettua voita
Täyte:
- 1-2 l vettä
- 7 liivatelehteä
- 2 ½ dl kuohukermaa
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa TAI
- mascarponejuustoa
- ¾ dl vettä
- 200-300 g Nutellaa
- 15-20 tippaa (tai maun mukaan) Aromi Artesaani Musta Salmiakki aromia
- ½ dl (tai maun mukaan) sokeria
Koristeluun:
- 2 dl kuohukermaa
- 2-3 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- marenkia
- muutama kumkvatti
- suklaamunia tai muita makeisia
Valmistusohje
- Laita halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperiympyrä.
- Laita keskelle arkkia valmis marenkikakkupohja.
- Murenna suklaa-cookiesit tai muut keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa nuijimalla ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
- Laita keksiseos marenkipohjan ympärille vuoan reunoille.
- Valmista täyte.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.
- Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.
- Kiehauta ¾ dl vettä ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Jaa seos ripeästi kahteen osaan.
- Sekoita toisen joukkoon Nutella ja mausta toinen seos Aromi Artesaanin Musta Salmiakki aromilla ja sokerilla. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku.
- Kaada Nutella seos marenki-keksipohjan päälle ja laita päälle salmiakkiseos. Voit nostella seoksia keskenään sekaisin haarukalla.
- Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
- Pyöräytä kakku irti vuoasta veitsellä reunaa pitkin pyöräyttäen.
- Vaahdota kuohukerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Levitä kermavaahto päälle ilmavasti lusikalla.
- Murenna pinnalle muutama marenki, leikkaa reunoille paloja suklaamunista tai käytä pieniä suklaamunia. Voit laittaa päälle myös puolitettuja kumkvatteja tai koristella Nutella-salmiakkikakun oman mielesi mukaan.
