Mustaherukkajuustokakku
- 1 h 30 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Pohja:
- 200 g digestive keksi
- 75 g voi
- (vaihtoehto) margariini
Täyte:
- 600 g maustamaton tuorejuusto
- 3 kananmuna
- 1 dl sokeri
- 1 rkl vaniljasokeri
- ½ sitruunan raastettu kuori
- ½ sitruunan mehu
Lisäksi:
- 200 g mustaherukka
- 1 dl sokeri
- 1 dl vesi
Kotimaiset marjat innostavat leipomaan. Voit käyttää niitä tuoreina ja pakastettuina. Leivo helppotekoinen juustokakku jossa maistuu herkullinen kotimainen mustaherukka.
Mustaherukkajuustokakku
8-10 annosta
Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
½ sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu
Lisäksi:
200 g mustaherukoita
1 dl sokeria
1 dl vettä
Laita Digestive-keksit tehosekoittimeen.
Sulata voi tai margariini ja lisää joukkoon.
Jauha hienoksi.
Painele keksimuruseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24 cm.
Sekoita maustamaton tuorejuusto, kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri keskenään.
Pese sitruuna hyvin ja raasta joukkoon kuori ja purista sitruunanmehu.
Laita mustaherukat, sokeri ja vesi kasariin ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi ja jäähdytä hetki. Ota juustoseoksesta sivuun 1/3 ja sekoita joukkoon siivilöity mustaherukkaliemi.
Kaada puolet mustaherukkatäytteestä keksipohjan päälle ja lusikoi päälle kerros vaaleaa täytettä. Lusikoi päälle loput mustaherukkatäytteestä.
Kypsennä kakkua 150 asteessa uunin keskiritilätasolla 50-60 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja kiinteä. Anna kakun jäähtyä. Irrota vuoasta varovasti veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.
Tarjoa!