Mansikka-raparperikakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Tämä on tehty halkaisijaltaan 18 cm:een vuokaan. Pohjana on pala kääretorttulevyä. Pohja on kostutettu vanilja-maidolla.
Jos tykkää tehdä tämän kokoisia kakkuja, olen huomannut, että yksi kääretorttulevy riittää kolmeen kakkuun pohjaksi. Rippeet kannattaa laittaa pakastimeen ja ottaa niitä sieltä tarpeen mukaan. Siitä vain pientä palapeliä kokoamaan, ei haittaa, että pohja on paloista koottu. Isomman kakun täytteen voi tuplata, jos haluaa kakusta korkean.
Mansikka-raparperikakku
Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
100 g raparperia
150 g mansikoita (pakaste)
1 dl sokeria
5-6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g vaniljatuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl mansikkamehua
Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle, reunalliselle uunipellille, paista 225 asteisessa uunissa n 7 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperiarkille. Paina irtopohjavuoan reunaosalla pohjalevystä rinkula. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja laita vuokaan kääretorttulevy. Kostuta vanilja-maidolla. (maitoa + vaniljasokeria)
Laita kasariin raparperiviipaleet ja mansikat, sekä sokeri. Anna pehmetä 5-10 minuuttia miedolla lämmöllä, jäähdytä.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota sillä aikaa Flora vanilla, mausta vaniljasokerilla ja vatkaa joukkoon vaniljatuorejuusto. Lisää täytteeseen mansikka-raparperit.
Kuumenna mansikkamehu kasarissa tai mikrossa kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet mehuun, anna jäähtyä noin minuutti.
Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte kostutetun pohjalevyn päälle. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti, tai mielellään yli yön.
Irroita kakku vuoasta pyöräyttämällä veitsellä kakun ympäri, irroita vuoan reuna ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.
Koristele tuoreilla mansikoilla.