Lakritsi-charlotte

  • 20 min Työaika
  • 2 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

10 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

10 annosta
Pohja:
  • 4 kananmuna
  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishieno sokeri
  • 1 ½ dl perunajauho
  • 2 tl leivinjauhe
Kääretortun täyte:
  • 200-250 g lemon curd -sitruunatahna
  • (vaihtoehto) lime curdi -limetahna
  • 2 tl Dansukker vaniljasokeri
Täyte:
  • 5 liivatelehti
  • 5 dl vispikerma
  • 250 g mascarponejuusto
  • 300 g lakritsikastike
  • ½ dl Dansukker Siro erikoishieno sokeri
  • ½ dl vesi

Lakritsi-charlotte on mainio kakku lakritsin ystävälle. Täytteen värin vuoksi se sopii mainiosti myös halloween-herkuksi. Voit halutessasi kuorruttaa kakun vaikkapa mustalla sokerimassalla tai marsipaanilla tai värjätyllä kermavaahdolla. Koristeeksi voi silloin laittaa vaikkapa sokerisilmiä.

Lakritsi-charlotte
10 annosta

Pohja:
4 kananmunaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kääretortun täyte:
200-250 g sitruuna- tai limetahnaa (lemon- tai limecurd)

Täyte:
5 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
250 g Mascarponejuustoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
300 g lakritsikastiketta
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ dl vettä

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja Siro sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet käännellen joukkoon.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista keskiritilätasolla 225-asteessa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttu sokeroidulle leivinpaperille ja levitä pinnalle sitruuna- tai limetahna.
Kääri tiukalle rullalle ja anna vetäytyä hetki.

Valmista täyte.
Laita liivatelehdet likoamaan väljään veteen limittäin.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon Mascarponejuusto. Lisää vaniljasokeri ja lakritsikastike ja sekoita. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeri.
Kiehauta vesi ja lisää joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet sekoittaen.
Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen sekoittaen.
Vuoraa pyöreä kauniin mallinen leivonta- tai salaattikulho kahdella kelmun palalla siten, että kelmu tulee reilusti yli vuoan reunojen. Leikkaa kääretorttu aivan ohuiksi viipaleiksi, jotta se riittää vuoraamaan kulhon. Laita viipaleet vieretysten kulhon pohjalle reunoja myöten kauniimpi puoli alaspäin. Kaada päälle täyte ja suojaa varoen kelmulla. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja tarjoa sellaisenaan tai koristele haluamallasi tavalla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä