Keväiset kukkaleivokset

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

Valmista herkullisen raikas tarjottava kakuksi tai suloisiksi leivoksiksi.
Pohja on valmistettu hedelmämyslistä ja täytteessä maistuu raikas mandariini.
Pinnalle on tehty kukkia värikkäistä sokerimassoista.
Kukat voit valmistaa jo hyvissä ajoin etukäteen. Lapset osallistuvat mielellään kukkien tekemiseen.

Mikäli valmistat kakun, tee se halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuokaan.
Leivoksia saat täytteestä noin 6 kappaletta riippuen leivosvuokien koosta.

Keväiset kukkaleivokset
1 kakku tai noin 6 leivosta

Pohja:
3 dl Dr.Oetker Vitalis Hedelmämysliä
50 g voita tai margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
¾ dl sokeria
2 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
312/175 g mandariineja sokeriliemessä, valutettuna
2 rkl vettä

Lisäksi:
Dr.Oetker keltaista, vihreää ja vaaleanpunaista sokerimassaa
Dr.Oetker Sokerihelmiä

Mittaa hedelmämysli kulhoon.
Sulata voi tai margariini ja lisää joukkoon. Sekoita.
Laita kakkuvuoan tai leivosvuokien pohjalle leivinpaperi.
Jaa seos vuokien tai kakkuvuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään, väljään veteen.
Vaahdota vispikerma.
Vatkaa joukkoon vaniljatuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.
Valuta mandariinilohkot ja hienonna. Lisää täytteeseen sekoittaen.
Kiehauta vesi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita liemi tasaiseksi.
Lisää liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Jaa täyte kakkuvuokaan tai leivosvuokiin ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Irrota vuoan reunat veistä apuna käyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.

Kaulitse sokerimassat ohuiksi levyiksi ja ota muotilla kukkasia.
Voit litistää kukkien terälehtiä marsipaanityökalulla.
Laita kukkien keskelle sokerihelmiä.
Koristele kakku tai leivokset sokerikukilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä