Jouluinen juustokakku glögikastikkeella
- 20 min Työaika
- 12 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Pohja:
- 200 g piparkakku
- 75 g voi
Täyte:
- 600 g vaniljatuorejuusto
- 3 kananmuna
- 1 ½ dl tomusokeri
- 2 tl vaniljasokeri
- 1 limen kuoriraaste
- 1 limen mehu
Glögikastike:
- 2 ½ dl (vahvaa) glögi
- ¾ dl sokeri
- 1 tähtianis
Jouluinen juustokakku glögikastikkeella on upea tarjottava. Valmista kakku päivää tai kahta aiemmin jääkaappiin odottamaan herkkuhetkeä. Silloin rakenne ja maku ovat parhaimmillaan. Glögikastike sen sijaan kannattaa valmistaa vähän ennen tarjoilua.
Jouluinen juustokakku glögikastikkeella
10 annosta
Pohja:
200 g piparkakkuja
75 g voita
Täyte:
600 g vaniljatuorejuustoa
3 munaa
1 ½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
yhden limen raastettu kuori
yhden limen puristettu mehu
Glögikastike:
2 ½ dl vahvaa glögiä
¾ dl sokeria
1 tähtianis
Murusta piparkakut tehosekoittimessa hienoksi muruksi.
Sekoita joukkoon sulatettu voi.
Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Laita hetkeksi jääkaappiin.
Sekoita täytteen ainekset keskenään kulhossa ja kaada vuokaan.
Paista 150-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 50-60 minuuttia.
Jäähdytä ja laita jääkaappiin vähintään yön yli.
Valmista glögikastike.
Laita kastikkeen ainekset kasariin ja anna kiehua, kunnes kastike alkaa saeta.
Tarjoa kastike jäähdytetyn juustokakun kanssa.