Ihana jäätelökakku

  • 20 min Työaika
  • 3 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
herkullinen jäätelökakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

11 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Lacta pro logo

Kaupallinen yhteistyö Vitabalans

Valmista ihana jäätelökakku ja tarjoa juhlapöydässä. Nosta tarjolle Lacta pro -pakkaus, josta vieraatkin voivat ottaa tarpeen tullen.

Laktoosivaivainen tietää miltä tuntuu valita kaupassa jäätelöä ja muita herkkuja, kun pitää tarkistaa, ettei tuotteet sisällä laktoosia. Välillä tekisi mieli niin kovasti maistaa jäätelöuutuutta tai ihania vanukkaita. Joskus sitä tulee valinneeksi tuotteen, joka tekee kurjan olon, mutta houkutus voittaa. Erityisen ikävä vaiva on silloin, kun pitää matkustaa esimerkiksi lentokoneella. Useimmat ruoat ovat kiellettyjen listoilla ja lentokentilläkin kahviloiden tarjonta sisältää useimmiten maitovalmisteita.
Vitabalans on tuonut markkinoille laktoosivaivoista kärsiville uuden valmisteen, joka pilkkoo laktoosin lisäksi myös maidon proteiinia ja rasvaa. Laktoosivaivaisena olet saattanut huomata, että vähälaktoosiset ja jopa laktoosittomat maitovalmisteet saattavat tehdä ikäviä oireita ja vatsakipuja. Lacta Pro voi auttaa myös näihin ongelmiin. Nielaise yksi (tai kaksi) kapseli nesteen kanssa maitoa sisältävien aterioiden yhteydessä. Voit myös avata kapselin ja sirotella sisällön ruoan joukkoon.
Tuote ei sovellu kuitenkaan maitoproteiiniallergiasta kärsiville lapsille.

Uskallatko kokeilla tavallisista maitovalmisteista tehtyä jäätelökakkua?

Advertising information

Video: Vinkki: Lacta Pro

Ainekset

12 annosta
  • 3 Kismet-suklaapatukkaa TAI
  • 3 muuta keksipohjaista suklaapatukkaa
  • 1 l mansikkakermajäätelöä
  • 1 l minttusuklaakermajäätelöä
  • 1 prk (400 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • 1 dl vispikermaa TAI
  • 1 dl kuohukermaa (vaihtoehto)
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • muutama marenki
  • muutama tuore mansikka

Valmistusohje

  • Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
  • Leikkaa suklaapatukat hienoksi veitsellä työlaudalla.
  • Levitä murut vuoan pohjalle.
  • Lusikoi päälle mansikkajäätelö ja sitten minttusuklaa kermajäätelö. Tasoita pinta. Lusikoi päälle karamellisoitu kondensoitu maito ja laita vuoka foliolla suojattuna pakastimeen muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  • Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
  • Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
  • Pursota kakun reunoille.
  • Koristele murustetuilla marengeilla ja tuoreilla mansikoilla.
  • Tarjoa jäätelökakku heti!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä