Hyydytetty mustikka-valkosuklaakakku
- 30 min Työaika
- 12 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Dansukker
Mustikka-valkosuklaakakku on herkullinen ja upean värinen kakku. Voit valmistaa sen usealla eri tavalla. Mikäli haluat valkoisen kakun, jätä täytteestä pois mustikat ja laita ne vain päälle. Voit koristella kakun reunat halutessasi myös kermavaahdolla ja rouhia päälle valkosuklaata. Kokeile samoin valmistettua kakkua myös muista kauden marjoista tai pakastemarjoista.
Advertising information
Ainekset
15 annosta
Pohja
- 2 kananmunaa
- ¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
- ¾ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
- ½-1 dl maitoa
- 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
- 7 liivatelehteä
- 5 dl kuohukermaa
- 500 g maitorahkaa
- 150 g sulatettua valkosuklaata
- 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
- 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
- 200 g kohmeisia pakastemustikoita
- ½ dl kiehuvaa vettä
Pinnalle
- 200 g mustikoita
- 3 dl vettä
- 1½ dl Dansukker Hyytelösokeria
Valmistusohje
- Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri.
- Vaahdota valkoiseksi kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varoen muna-sokerivaahtoon.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle, jonka halkaisija on 24-26 cm.
- Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja pohja on kypsä.
- Kumoa pohja vuoasta ja anna jäähtyä.
- Vuoraa vuoka uudestaan ympyräksi leikatulla siistillä leivinpaperilla, laita reunat kiinni vuokaan ja nosta kakkupohja takaisin vuokaan.
- Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
- Laita liivatelehdet likoamaan väljään kylmään veteen limittäin.
- Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon maitorahka.
- Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
- Lisää valkosuklaa täytteeseen sekoittaen.
- Mausta seos sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Vatkaa joukkoon vielä kohmeiset mustikat.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
- Purista liivatelehdet kiehuvaan veteen ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyteen kostutetun pohjalevyn päälle ja tasoita pinta.
- Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
- Ripottele pinnalle jäiset tai tuoreet mustikat ja valmista hyytelösokeriliemi.
- Laita vesi kattilaan ja kiehauta.
- Lisää hyytelösokeri joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu.
- Jäähdytä pieni hetki ja lusikoi kiille marjojen päälle.
- Nosta hetkeksi jääkaappiin hyytymään.
- Irrota kakku vuoasta veitsellä vuoan reunaa pitkin pyöräyttäen ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
- Koristele halutessasi reunat kermavaahdolla ja valkosuklaalla.
- Tarjoa hyydytetty mustikka-valkosuklaakakku.